Δ. Παπαζημούρης Cucina Di Caruso
Συνταγές
Κοτόπουλο με αρακά
Υλικά:
(για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου
- 450 γρ. αρακάς κτύπης
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
- 150 γρ. καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 370 γρ. σάλτσα ντομάτας για λαδερά
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 70 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- 150 γρ. νερό βραστό
Εκτέλεση
-
Προετοιμάζετε τα λαχανικά
Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες, το πράσο επίσης σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
-
Σοτάρετε το κοτόπουλο
Σε ταβά, βάζετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε υψηλή ένταση και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και απ’ τις δυο πλευρές του, περίπου 3-4’ την κάθε πλευρά. Το αφαιρείτε σε μπολ.
-
Σοτάρετε τα λαχανικά
Χαμηλώνετε τη ένταση στη μέση, ώστε να σοτάρετε τα λαχανικά σε ήπια θερμοκρασία για να μελώσουν. Ρίχνετε λοιπόν κρεμμύδι, πράσο και πιπεριές και στη συνέχεια το καρότο. Τα σοτάρετε παρέα για περίπου 10’.
-
Μαγειρεύετε το κοτόπουλο και τον αρακά
Προσθέτετε πίσω το κοτόπουλο στα λαχανικά και μαζί τον αρακά, με τα 150 μλ. βραστό νερό για να μαγειρευτούν για 10’
-
Ολοκληρώνετε τη σάλτσα
Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και άνηθο και αφήνετε για άλλα 10’ περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Chef's note
Εύκολη συνταγή με στάδια και χωρίς τεχνικές προκλήσεις που θα σας πάρει περί τα 50΄. Είναι ιδανική για Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για βραδινό μέσα στην εβδομάδα, λόγω του ότι είναι σχετικά ελαφρύ φαγητό.