Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Ντάκος
Υλικά:
- 8 παξιμάδια ή Κρητικούς ντάκους
- 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Ρίγανη
- 7-10 ελιές Καλαμών
- ⅓ φλ. φέτα
- 3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Κόβουμε την ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να αφαιρέσουμε εύκολα το μαλακό μέρος της με τους σπόρους. Δεν πετάμε, κρατάμε στην άκρη.
-
Μόλις αφαιρέσουμε το κέντρο, κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια.
-
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα κομματάκια ντομάτας, τη ρίγανη, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι
-
Στη συνέχεια, παίρνουμε το μαλακό μέρος της ντομάτας και το αλείφουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού ή του παξιμαδιού.
-
Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε το μίγμα ντομάτας - φέτας.
-
Τοποθετούμε μια κουταλιά μείγμα ντομάτας - φέτας στην κάθε φέτα και προσθέτουμε τις ελιές.