Για “χειροποίητες” πράσινες σαλάτες αλά Γαλλικά
Στη Γαλλία όταν φτιάχνουν πράσινη σαλάτα χρησιμοποιούν τα χέρια τους και όχι μαχαίρι ή λαβίδες, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο στο τελικό σερβίρισμα. Πρώτα είθισται να κόβουν τα φύλλα της σαλάτας με το χέρι, γιατί το μαχαίρι τα πληγώνει και μαυρίζουν. Επίσης, χρησιμοποιούν τα χέρια τους και για το ανακάτεμα, ώστε να μη πληγώσουν τα τραγανά φύλλα.
Σε μια τέτοια ‘χειροποίητη’ σαλάτα, ταιριάζει να προσθέσετε και λεπτές φέτες αγγούρι και τελευταία στιγμή μια βινεγκρέτ με 3 μέρη εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά χτυπημένα καλά με ένα μέρος πολύ καλό ξίδι (προτιμήστε λευκό μπαλσάμικο).