Για τηγάνισμα με κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά
Για να γίνουν τραγανές οι τηγανητές πατάτες, το μεγάλο μυστικό είναι το τηγάνισμα σε δύο στάδια σε κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά. Στο πρώτο στάδιο οι πατάτες θα πρέπει να μπουν στεγνές στους 160°C και να τηγανιστούν εσωτερικά για αρκετά λεπτά μέχρι να σταματήσουν να αφρίζουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τότε πρέπει να αφαιρεθούν απ’ το σκεύος, το οποίο πρέπει να μείνει για δυο λεπτά χωρίς περιεχόμενο, ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία το ελαιόλαδο, στους 180°C. Τότε ξαναπροσθέτετε τις μισοτηγανισμένες πατάτες για όσα λίγα λεπτά χρειάζεται, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.