Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Κρεμώδης σούπα με σολομό και λαχανικά
Υλικά:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- ¼ φλ. λευκό κρασί, ξηρό
- 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 λίτρο νερό
- 400 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κομμάτια
- ½ ματσάκι άνηθο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
-
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
-
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
-
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και με μία ξύλινη κουτάλα τον διαλύουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.
-
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν.
-
Προσθέτουμε το σολομό, τον μισό άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το μπαχάρι και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
-
Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
-
Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε. (Συνταγή από το σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2050/Kremodis-soypa-me-solomo-kai-lachanika)