Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Ζυμαρικά ριγκατόνι με φασολάκια γιαχνί
Υλικά:
- 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 600 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 150 ml νερό
Εκτέλεση
-
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
-
Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
-
Ρίχνουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
Προσθέτουμε 150 ml νερό.
-
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
-
Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι και 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά από τα φασολάκια, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση με τα φασολάκια για να δέσουν οι γεύσεις.
-
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
-
Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με τα φασολάκια όσο είναι ακόμη ζεστά. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1828/Zymarika-rigatoni-me-fasolakia-giahni)