Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Λαδερή κολοκύθα με κυδώνια και δαμάσκηνα
Υλικά:
ΧΡΟΝΟΣ: 50min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
ΥΛΙΚΑ:
⦁ 800 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη
⦁ 2 μεγάλα ώριμα κυδώνια, κομμένα σε χονδρές φέτες
⦁ 2 πατάτες, τεμαχισμένες σε μέτρια κομμάτια
⦁ αλάτι, κατά βούληση
⦁ πιπέρι, κατά βούληση
⦁ 2/3 φλ. ελαιόλαδο
⦁ 10 ξερά δαμάσκηνα
⦁ 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
⦁ 5-6 ξερά βερίκοκα, κομμένα στη μέση
⦁ 1 ξύλο κανέλας
⦁ 2/3 φλ. ελαιόλαδο
⦁ ½ λεμόνι, χυμός
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγαλύτερα από τις πατάτες και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
-
Ρίχνουμε 1 φλ. νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
Προσθέτουμε τα κυδώνια και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
-
Μόλις βράσουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, το κρεμμύδι, τα βερίκοκα και το ξύλο κανέλας.
-
Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, ελέγχοντα σε τακτά χρονικά διαστήμτα, μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.
-
Μόλις μαλακώσουν τα υλικά και μείνουν με το λάδι τους, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
-
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1683/Laderi-kolokytha-me-kydonia-kai-damaskina)