![icon1](https://www.xriselia.gr/wp-content/uploads/2023/10/s-icon-skarmoutsos.webp)
Δ. Σκαρμούτσος
![icon1](https://www.xriselia.gr/wp-content/uploads/2023/10/s-icon-syntages.webp)
Συνταγές
Σαλάτα με ρεβίθια, αβοκάντο και μάνγκο
![](https://www.xriselia.gr/wp-content/uploads/2018/02/Salata-me-revithia-avokanto-kai-mango.jpg)
Υλικά:
ΧΡΟΝΟΣ: 65min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΥΛΙΚΑ:
- 440 γρ. ρεβίθια
- 1 μοσχολέμονο, ξύσμα + χυμός
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.
-
Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και χυμό του μοσχολέμονου, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με σύρμα.
-
Προσθέτουμε το αβοκάντο, το μάνγκο, τα ρεβίθια και τον κόλιανδρο.
-
Αλατοπιπερώνουμε, ανακινούμε το μπολ να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε. (συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1658/Salata-me-revithia-avokanto-kai-mango)