Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά
Υλικά:
6
- χοντρό αλάτι, κατά βούληση
- 450 γρ. ζυμαρικά Farfalle – φιογκάκια
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι κόκκινο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 μεγάλο αγγούρι, τεμαχισμένο
- 1 φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
- 1/3 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. φέτα, κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
-
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και χτυπάμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.
-
Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις ελιές και το κρεμμύδι.
-
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακινούμε το μπολ να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
-
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε. (συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούστο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1463/Choriatiki-salata-me-zymarika)