Συνταγές
Φιλέτα σολομού με σάλτσα σκόρδου και σπανάκι
Υλικά:
4
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
- 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες (προαιρετικά)
- 1 ¾ φλ. κρέμα γάλακτος, ελαφριά
- 3 φλ. baby σπανάκι, φύλλα
- ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
-
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι.
-
Μαγειρεύουμε το σολομό για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
-
Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
-
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τους χυμούς του σολομού που έχουν απομείνει σε αυτό.
-
Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
-
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε.
-
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί ελαφρά.
-
Βάζουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και τις μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να απελευθερώσουν τις γεύσεις τους.
-
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.
-
Ρίχνουμε στη σάλτσα τα φύλλα σπανάκι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε την παρμεζάνα.
-
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί.
-
Επιστρέφουμε το σολομό στο τηγάνι, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα και σερβίρουμε.