Συνταγές
Γρήγορες
Οικονομικές
Κολοκυθολούλουδα γεμιστά
Υλικά:
- Ανθοί κολοκυθιάς μεγάλοι
- 1 κούπα ρύζι για σούπα
- 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
- 1 κούπα ντομάτα
- Μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
- Αλάτι – Πιπέρι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο Χρυσελιά
- 1 και 1/2 κούπα νερό
Εκτέλεση
-
Πλένουμε τους ανθούς, αφαιρούμε προσεκτικά τους στημόνες από το εσωτερικό τους χωρίς να ανοίξουμε τρύπα στο κάτω μέρος τους.
-
Ανακατεύουμε σε γαβάθα όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) και γεμίζουμε τα λουλουδάκια στρίβοντας στο τέλος τις κορυφές τους απαλά και κλείνοντάς τα μ' αυτές για να μην αδειάσει η γέμιση και για να ψηθεί το ρύζι. Τα αραδιάζουμε σε κατσαρόλα φαρδιά, καλά στριμωγμένα για να μην ανοίξουν.
-
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για καμιά ωρίτσα μέχρι να σωθεί το νερό. Δεν τα καπακώνουμε με πιάτο.