Συνταγές
Οικονομικές
Γίγαντες πλακί
Υλικά:
- 500 γρμ. φασόλια γίγαντες
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
- 250 γρμ. τριμμένη ντομάτα ή έτοιμο ντοματοπελτέ
- 2-3 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ, διαλυμένο με λίγο νερό
- Μαϊντανός και άνηθο ψιλοκομμένο
- 2-3 μέτρια καρότα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- Ελαιόλαδο Χρυσελιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη κανέλλα
Εκτέλεση
-
Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες (με λίγη σόδα αν θέλουμε).
-
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό.
-
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ψιλοκομμένα: κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές, τα καρότα σε φετούλες, τη δάφνη, και αφήνουμε να βράσουν λίγο.
-
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα (σε πελτέ και συμπυκνωμένη), αφήνουμε πάλι να πάρει μια βράση, και τέλος το ελαιόλαδο, τον άνηθο και μαΐντανό, και τα μπαχαρικά.
-
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, και ψήνουμε στους 160°C για 1 με 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να τραβήξει το φαγητό το περισσότερο ζουμί του.