Συνταγές
Οικονομικές
Κουνέλι στιφάδο
Υλικά:
- 1 κουνέλι τεμαχισμένο
- 1 κιλό κρεμμύδια (κοκκάρι)
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 4 φύλλα δάφνης
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Φυλλαράκια δεντρολίβανου (6-8)
- Μπαχάρι
- 1 κουτί ντοματάκια κομμένα
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ξηρό κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι σε κόκκους (4-8)
- 1/2 μπουκάλι ξύδι
Εκτέλεση
-
Από βραδύς, μουλιάζουμε το κομμένο σε φέτες κουνέλι μέσα σε ένα μίγμα με ξύδι και νερό στα οποία προσθέτουμε τα φύλλα δεντρολίβανου (περίπου 6-8), 2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο πατημένες, αλάτι και πιπέρι.
-
Την επόμενη, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Βάζουμε μέσα το κουνέλι (αφού το έχουμε στραγγίξει) και το σοτάρουμε, να πάρει χρώμα.
-
Βάζουμε 1 ποτήρι με νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
-
Πριν αρχίσει να "λιώνει" το κουνέλι, σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε όλα τα κρεμμύδια (1 κιλό) ολόκληρα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο (πατημένη) και τα σοτάρουμε.
-
Τα στραγγίζουμε από το λάδι (που τα έχουμε σοτάρει) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι.
-
Εκεί θα βάλουμε άλλα 2 φύλλα δάφνη, πιπέρι, τους κόκκους από πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, τα κομμένα ντοματάκια λίγη ζάχαρη και το κρασί.
-
Σιγοβράζουμε, μέχρις ότου σφίξει η σάλτσα.
-
Το νερό πρέπει να είναι ελάχιστο.