Εμπειρία Χρυσελιά Craft Edition…στο Κέντρο της Γης.

Εμπειρία Χρυσελιά Craft Edition…στο Κέντρο της Γης.

Το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης» άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους σε μια ακόμη μοναδική βιωματική «Εμπειρία Χρυσελιά / Craft Edition».

 

Η μέρα ξεκίνησε με τον σεφ Κυριάκο Μελά από τη σχολή  Kids Cooking Club όπου με τη βοήθεια του είχαμε την ευκαιρία να μαγειρέψουμε στη φύση και να γνωρίσουμε την έννοια της συλλογικής κουζίνας. Όλοι οι συμμετέχοντες  δημιούργησαν νόστιμα μεσογειακά πιάτα, μέρος των οποίων μοιράστηκαν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα εξερεύνησαν τη φύση και γνώρισαν τη σημασία της οικολογικής ισορροπίας, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και βόλτες στον ελαιώνα!

 

Στη συνέχεια, η διατροφολόγος Σοφία Κανέλλου, από το Project Parenting, επισήμανε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής καθώς και το ρόλο που έχει το ελαιόλαδο σε αυτήν.

 

Στόχος της δράσης «Εμπειρία Χρυσελιά» είναι να ενισχύσουμε τις έννοιες της συλλογικότητας, του εθελοντισμού, αλλά και της αγάπης για το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για τους μεγάλους, κάνοντάς ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Η σκέψη για τη δράση αυτή ξεκίνησε με την πρόθεση να δώσουμε στον σύγχρονο κάτοικο της πόλης περισσότερες ευκαιρίες για να αναπτύξει μια πνευματική σχέση με τη φύση, να ευαισθητοποιηθεί για το περιβάλλον, και να αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω διάλογο και δράση.

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη «Εμπειρία Χρυσελιά»!