Β. Αθανασίου
Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά Muffins. Μια λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
- 1 & 1/3 φλιτζάνι κολοκύθα πουρέ
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Χρυσελιά
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
- 1/3 γλυκιά κουταλιά καρύδια σπασμένα
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο αλεσμένο
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0C στον αέρα και ετοιμάζουμε τις φόρμες muffins με χαρτάκια muffins.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, κανέλα, κάρδαμο και αλάτι.
-
Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ ή στο χέρι με σύρμα τον πουρέ κολοκύθας, το ελαιόλαδο Χρυσελιά, το μέλι , τα αυγά, το ξύσμα μανταρινιού ή πορτοκαλιού και τη βανίλια.
-
Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και αναμιγνύουμε.
-
Μοιράζουμε στις φόρμες και ψήνουμε για 25-30’, μέχρι να βγει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Tip
Η υφή των κέικ που παρασκευάζονται με λάδι είναι – γενικά – ανώτερη από την υφή των κέικ που παρασκευάζονται με βούτυρο. Κόβουμε αυτά τα τρυφερά muffins στη μέση και αλείφουμε βούτυρο, τυρί κρέμα ή φυστικοβούτυρο ή δοκιμάστε τα με πραλίνα, γιαούρτι ή βούτυρο μπισκότο.