Συνταγές
Γρήγορες
Οικονομικές
Φασολάδα χωριάτικη
Υλικά:
- 2 φλ. τσαγιού φασόλια μέτρια ή ψιλά
- 2-3 καρότα σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. πιπεριά (ή Φλωρίνης) κομμένη στα 2
- 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο Χρυσελιά
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή 1 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό ό,τι θέλουμε)
- Αλάτι
- Νερό
Εκτέλεση
-
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει (2 δάχτυλα πιο πάνω), να βράσουν για 10 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού), σε μέτρια φωτιά.
-
Θα ανέβουν επάνω. Σβήνουμε το μάτι και περιμένουμε 30 λεπτά,θα φουσκώσουν και θα καθίσουν κάτω.
-
Στο χρόνο αναμονής, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Ζεσταίνουμε και νερό στο βραστήρα.
-
Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό τους.
-
Βάζουμε τα φασόλια, τα λαχανικά και το λάδι στην κατσαρόλα.
-
Προσθέτουμε καυτό νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλα (2 δάχτυλα πιο πάνω) και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.
-
Αλατίζουμε, προσθέτουμε και τη σάλτσα ή τον πελτέ και το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη να χυλώσει το φαγητό.
-
Αν βιαζόμαστε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό για λίγο. Αυτό βοηθάει να χυλώσει πιο γρήγορα.
-
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!