Συνταγές
Οικονομικές
Γιουβέτσι
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 500 γρ. κριθαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο Χρυσελιά
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 γαρύφαλλα
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα
- 1 κύβος λαχανικών
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
-
Σε χύτρα ταχύτητος τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας για 5 - 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
-
Κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα 2 από τα 3 ποτήρια νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και την ξαναβάζουμε στο μάτι. Αφού πάρει βράση το φαγητό, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
-
Σε πήλινο ανοιχτό σκεύος ρίχνουμε το κριθαράκι και το ζουμί από το κρέας. Αφαιρούμε την κανέλλα, τα φύλλα της δάφνης, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και το κρέας.
-
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κριθαράκι.