Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα με πατάτες
Υλικά:
- 1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
- 4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.γ. θυμάρι, ξηρό
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 10 ελιές καλαμών, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. νερό
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 2 λεμόνια, χυμό + 1 κομμένο σε τέταρτα, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
-
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, τη μουστάρδα, το κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τις ελιές, το νερό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
-
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη νύχτα, να μαριναριστεί καλά.
-
Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC .
-
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 διπλές μεγάλες λαδόκολλες, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε σαν πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
-
Τοποθετούμε τα πακέτα σε ένα ταψί και βάζουμε όπως είναι στο φούρνο.
-
Ψήνουμε για 90 λεπτά.
-
Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε τις λαδόκολλες, γαρνίρουμε με τα λεμόνια και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2136/Katsikaki-kleftiko-sti-ladokolla-me-patates)