Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο
Υλικά:
20 μικροί κουραμπιέδες
- 2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 κρόκο αβγού
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙ ΚΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε πολύ καλά.
-
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
-
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού –μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
-
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
-
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
-
Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.