Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Λουκουμάδες μήλου
Υλικά:
12 λουκουμάδες
- 2-3 φλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- ¼ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/3 φλ. γάλα
- 1 αβγό
- 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 100°C για να κρατάμε ζεστούς τους λουκουμάδες
-
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.
-
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
-
Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
-
Ρίχνουμε στο μείγμα και το ψιλοκομμένο μήλο.
-
Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζουμε έναν-έναν μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο.
-
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
Μέχρι να ολοκληρώσουμε το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, κρατάμε τους έτοιμους λουκουμάδες ζεστούς στο φούρνο.
-
Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρουμε ζεστούς. (συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1493/Loykoymades-miloy)