Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Μάφινς με κακάο και ελαιόλαδο
Υλικά:
(12 μάφινς)
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 κακάο πικρό (χωρίς ζάχαρη)
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 αβγά
- 230 γρ. ζάχαρη
- 100 ml ελαιόλαδο, Χρυσελιά
- 250 ml γάλα
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά - σιγά και έπειτα το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε να πάρουμε ένα λείο χυλό.
-
Στο μεταξύ, βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφινς.
-
Με μια κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα 3/4 κάθε θήκης.
-
Πασπαλίζουμε με μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
-
Αφήνουμε τα μάφινς σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.