Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Νηστίσιμη πάστα φλώρα
Υλικά:
ΧΡΟΝΟΣ: 60min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
ΥΛΙΚΑ:
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 3 κ.σ. κονιάκ
- ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
-
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
-
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
-
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1, 5 εκ.
-
Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα 25 εκ., ρίχνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τη στρώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.
-
Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από την μαρμελάδα.
-
Ψήνουμε την πάστα φλώρα στο φούρνο, στη μεσαία σκάλα, για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
-
Αφαιρούμε την πάστα φλώρα από το φούρνο, την αφήνουμε στην ταρτιέρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. ( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1677/Nistisimi-pasta-flora)