Δ. Σκαρμούτσος
Συνταγές
Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι και πράσο
Υλικά:
ΧΡΟΝΟΣ: 75 min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 πράσα, κομμένα σε κομμάτια 2,5εκ.
- 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, τεμαχισμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 8 φλ. ζωμό λαχανικών
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος, βαριά
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
-
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
-
Σοτάρουμε τα πράσα, το κουνουπίδι και το σκόρδο για 10 λεπτά.
-
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
-
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
-
Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.
-
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ, μέχρι να γίνει λεία.
-
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή. (συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1475/Fileta-solomoy-me-saltsa-skordoy-kai-spanaki)