Συνταγές
Γρήγορες
Οικονομικές
Τζατζίκι
Υλικά:
-
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
-
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
-
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
-
1 κ.σ. ξύδι
-
1 μεγάλο αγγούρι
-
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο Χρυσελιά
Εκτέλεση
-
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
-
Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
-
Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα έως ότου γίνει ομοιογενές.
-
Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι, το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.
-
Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
-
Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.