Φωτιά στη κουζίνα! Τι κάνουμε και τι ΔΕΝ κάνουμε;
Αν ποτέ πιάσει φωτιά κάποιο τηγάνι ή σκεύος που έχει λάδι μέσα, δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε νερό, γιατί θα πάει κάτω απ’ το λάδι και καθώς θα γίνει απότομα ατμός, θα πετάξει το φλεγόμενο λάδι παντού. Πρέπει πρώτα χωρίς πανικό να κόψετε την παροχή ρεύματος ή αερίου στο μάτι και αμέσως μετά να βρέξετε μια πετσέτα κουζίνας, να τη στραγγίσετε καλά, και αφού την ανοίξετε πλήρως, να την βάλετε πάνω απ’ το φλεγόμενο σκεύος σαν κουβέρτα με ψυχραιμία (ακόμη κι αν ο απορροφητήρας έχει πιάσει φωτιά), ώστε να κόψει το οξυγόνο. Είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος, να σβήσει η φωτιά σε ελάχιστο χρόνο και να μην μεταδοθεί στην υπόλοιπη κουζίνα. Μάθετε αυτό το μυστικό σε όλους στο σπίτι σας, γιατί σώζει ζωές και περιουσίες.