Κρέας και ελαιόλαδο στο τηγάνι
Όταν ψήνετε κρεατικά, μπιφτέκια, κοτόπουλο ή και ψάρι στο τηγάνι χωρίς σάλτσες, πρέπει να είναι απόλυτα στεγνά, να έχετε υψηλή την ένταση στο μάτι και να βάζετε μια – δύο κουταλιές κλασικό ή και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, απλά για να μεσολαβεί ανάμεσα στη πρωτεΐνη και το μέταλλο του σκεύους. Η θερμική ενέργεια θα δημιουργήσει σε δύο λεπτά μια όμορφη, χρυσαφένια κρούστα που έχει όλη τη νοστιμιά, οπότε αφού το γυρίσετε απ’ την άλλη, μπορείτε και να χαμηλώσετε την ένταση.