Μαρινάδα για σολομό
Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι και του ταιριάζει ιδανικά μια μαρινάδα που θα του δώσει οξύτητα και μια πιο μεσογειακή αίσθηση. Φτιάξτε μια απλή μεσογειακή μαρινάδα, αναμειγνύοντας τον χυμό από 2 λεμόνια, 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδας Dijon, 2 κ.γ. καστανής ζάχαρης, αλάτι και πιπέρι, μαζί με 60 ml. κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά. Αφήστε τον σολομό μέσα της για 2 ώρες πριν τον ψήσετε. Στο μαγείρεμα σε τηγάνι ή φούρνο, χρησιμοποιείστε τη μαρινάδα σα σάλτσα, που θα μετατραπεί σε γλάσο καθώς μαγειρεύετε και εξατμίζονται τα υγρά. Τρία λεπτά πριν σερβίρετε, απλώστε την με ένα πινέλο στην επιφάνεια του σολομού και θα δείτε πως ένα ψάρι της βόρειας θάλασσας, μπορεί να βγάλει ένα μεσογειακό χαρακτήρα.