Σοτάρετε τα μπαχαρικά σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Απ’ την Ινδική μαγειρική έχουμε μάθει ότι για να πάρουμε πιο δυνατά αρώματα απ’ τα μπαχαρικά που θα βάλουμε σε ένα φαγητό, τα βάζουμε να σοταριστούν μόνα τους σε ήπια ένταση, σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για 1 λεπτό τουλάχιστον στην αρχή της μαγειρικής διαδικασίας, ακριβώς πριν βάλετε τα λαχανικά. Έτσι, δάφνη, μπαχάρια, σκόνες, πιπέρια και κανέλλα απελευθερώνουν όλα τα αρώματά τους στη σάλτσα.