Σοτάρισμα λαχανικών
Όταν σοτάρετε λαχανικά που θα αποτελέσουν μέρος της σάλτσας ενός φαγητού, πρέπει ο πάτος του σκεύους σας να είναι καλυμμένος από ελαιόλαδο και η ένταση πολύ χαμηλή. Όση περισσότερη ώρα σιγομαγειρευτούν τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν καθώς καραμελώνουν. Αν πρέπει αυτό να γίνει σε συνταγές που περιέχουν και κρεατικό, τσιγαρίστε πρώτα το κρεατικό σε υψηλή ένταση , βγάλτε το σε ένα μπολ, χαμηλώστε την ένταση, σοτάρετε τα λαχανικά αργά και μόνο αφού μελώσουν, ρίξτε πάλι το τσιγαρισμένο κρέας, πριν προσθέσετε τα υγρά του μαγειρέματος.