Σοτάρετε τα μπαχαρικά σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Απ’ την Ινδική μαγειρική έχουμε μάθει ότι για να πάρουμε πιο δυνατά αρώματα απ’ τα…
Μάθε περισσότεραΤο χτίσιμο της γεύσης ξεκινάει απ’ το αργό σοτάρισμα των κατάλληλων λαχανικών σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση στη σάλτσα ενός φαγητού κατσαρόλας, χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό από κρεμμύδι,…
Μάθε περισσότεραΚαραμέλωμα κρεμμυδιών
Αν θέλετε να καραμελώσετε κρεμμύδια θα βάλετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο κλασικό ή εξαιρετικά παρθένο…
Μάθε περισσότεραΣοτάρισμα λαχανικών
Όταν σοτάρετε λαχανικά που θα αποτελέσουν μέρος της σάλτσας ενός φαγητού, πρέπει ο πάτος του…
Μάθε περισσότεραΦωτιά στη κουζίνα! Τι κάνουμε και τι ΔΕΝ κάνουμε;
Αν ποτέ πιάσει φωτιά κάποιο τηγάνι ή σκεύος που έχει λάδι μέσα, δεν πρέπει ποτέ…
Μάθε περισσότεραΜαρινάδα για σολομό
Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι και του ταιριάζει ιδανικά μια μαρινάδα που θα του δώσει…
Μάθε περισσότεραΤσιγάρισμα κρέατος
Όταν θέλετε να τσιγαρίσετε κρέας σε κατσαρόλα στην αρχή της εκτέλεσης οποιασδήποτε συνταγής μαγειρευτού, θα…
Μάθε περισσότεραΦύλαξη ελαιόλαδου
Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά και συχνά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι λογικό να κρατάτε ένα μπουκάλι στο…
Μάθε περισσότεραΚρέας και ελαιόλαδο στο τηγάνι
Όταν ψήνετε κρεατικά, μπιφτέκια, κοτόπουλο ή και ψάρι στο τηγάνι χωρίς σάλτσες, πρέπει να είναι…
Μάθε περισσότεραΜαρινάδες
Οι μαρινάδες λειτουργούν ιδανικά σε ψάρια και πουλερικά που έχουν πιο μαλακούς ιστούς απ’ ότι…
Μάθε περισσότεραΠως να χτίζετε μια σαλάτα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
Η φιλοσοφία σύνθεσης μιας σαλάτας βασίζεται στη συνύπαρξη αντιθέσεων σε γεύσεις, υφές και χρώματα. Για…
Μάθε περισσότεραΠροσθέστε λίγο κλασικό Χρυσελιά σε σοταρίσματα με βούτυρο
Όταν σε κάποιο φαγητό η συνταγή σας καλεί να σοτάρετε κάτι με βούτυρο, όπως σε…
Μάθε περισσότεραΠως να φτιάξετε αρωματικά λάδια με βότανα με εξαιρετικό παρθένο Χρυσελιά
Ξεκινήστε με αποξηραμένα βότανα, όχι φρέσκα με υψηλή υγρασία. Για να αφαιρέσετε επιπλέον το μέγιστο…
Μάθε περισσότεραΓια τηγάνισμα με κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά
Για να γίνουν τραγανές οι τηγανητές πατάτες, το μεγάλο μυστικό είναι το τηγάνισμα σε δύο…
Μάθε περισσότεραΠαίξτε με τα ξύδια στις βινεγκρέτ σας, ποτέ με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
Όταν φτιάχνετε βινεγκρέτ αξίζει να πειραματιστείτε με αρκετά διαφορετικά, ποιοτικά ξύδια, μπαλσάμικο αλλά και κρέμες…
Μάθε περισσότεραΓια να τηγανίσετε πατάτες
Αν θέλετε να τηγανίσετε πατάτες σε ελαιόλαδο επιλέξτε με σιγουριά το κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά που…
Μάθε περισσότεραΓια παρασκευή αλοιφών
Το κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιείτε σε όλες τις παρασκευές αλοιφών…
Μάθε περισσότεραΗ αρχή και το τέλειωμα στις πράσινες σαλάτες
Για να ετοιμάσετε μια οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, ξεκινάτε με το να πλύνετε τα φύλλα καλά…
Μάθε περισσότεραΓια "χειροποίητες" πράσινες σαλάτες αλά Γαλλικά
Στη Γαλλία όταν φτιάχνουν πράσινη σαλάτα χρησιμοποιούν τα χέρια τους και όχι μαχαίρι ή λαβίδες,…
Μάθε περισσότεραΓια λαδερά
Τα λαδερά φαγητά, παρόλο το όνομά τους, δεν απαιτούν υπερβολικές πσσότητες λαδιού. Στο σύγχρονο τρόπο…
Μάθε περισσότεραΠερι Βινεγκρέτ
Η κλασική συνταγή για βινεγκρέτ ορίζει 3 μέρη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου προς ένα μέρος όξινου…
Μάθε περισσότερα