Σοτάρετε τα μπαχαρικά σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Σοτάρετε τα μπαχαρικά σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Απ’ την Ινδική μαγειρική έχουμε μάθει ότι για να πάρουμε πιο δυνατά αρώματα απ’ τα…

Μάθε περισσότερα
Το χτίσιμο της γεύσης ξεκινάει απ’ το αργό σοτάρισμα των κατάλληλων λαχανικών σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Το χτίσιμο της γεύσης ξεκινάει απ’ το αργό σοτάρισμα των κατάλληλων λαχανικών σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση στη σάλτσα ενός φαγητού κατσαρόλας, χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό από κρεμμύδι,…

Μάθε περισσότερα
Καραμέλωμα κρεμμυδιών

Καραμέλωμα κρεμμυδιών

Αν θέλετε να καραμελώσετε κρεμμύδια θα βάλετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο κλασικό ή εξαιρετικά παρθένο…

Μάθε περισσότερα
Σοτάρισμα λαχανικών

Σοτάρισμα λαχανικών

Όταν σοτάρετε λαχανικά που θα αποτελέσουν μέρος της σάλτσας ενός φαγητού, πρέπει ο πάτος του…

Μάθε περισσότερα
Φωτιά στη κουζίνα! Τι κάνουμε και τι ΔΕΝ κάνουμε;

Φωτιά στη κουζίνα! Τι κάνουμε και τι ΔΕΝ κάνουμε;

Αν ποτέ πιάσει φωτιά κάποιο τηγάνι ή σκεύος που έχει λάδι μέσα, δεν πρέπει ποτέ…

Μάθε περισσότερα
Μαρινάδα για σολομό

Μαρινάδα για σολομό

Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι και του ταιριάζει ιδανικά μια μαρινάδα που θα του δώσει…

Μάθε περισσότερα
Τσιγάρισμα κρέατος

Τσιγάρισμα κρέατος

Όταν θέλετε να τσιγαρίσετε κρέας σε κατσαρόλα στην αρχή της εκτέλεσης οποιασδήποτε συνταγής μαγειρευτού, θα…

Μάθε περισσότερα
Φύλαξη ελαιόλαδου

Φύλαξη ελαιόλαδου

Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά και συχνά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι λογικό να κρατάτε ένα μπουκάλι στο…

Μάθε περισσότερα
Κρέας και ελαιόλαδο στο τηγάνι

Κρέας και ελαιόλαδο στο τηγάνι

Όταν ψήνετε κρεατικά, μπιφτέκια, κοτόπουλο ή και ψάρι στο τηγάνι χωρίς σάλτσες, πρέπει να είναι…

Μάθε περισσότερα
Μαρινάδες

Μαρινάδες

Οι μαρινάδες λειτουργούν ιδανικά σε ψάρια και πουλερικά που έχουν πιο μαλακούς ιστούς απ’ ότι…

Μάθε περισσότερα
Πως να χτίζετε μια σαλάτα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

Πως να χτίζετε μια σαλάτα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

Η φιλοσοφία σύνθεσης μιας σαλάτας βασίζεται στη συνύπαρξη αντιθέσεων σε γεύσεις, υφές και χρώματα. Για…

Μάθε περισσότερα
Προσθέστε λίγο κλασικό Χρυσελιά σε σοταρίσματα με βούτυρο

Προσθέστε λίγο κλασικό Χρυσελιά σε σοταρίσματα με βούτυρο

Όταν σε κάποιο φαγητό η συνταγή σας καλεί να σοτάρετε κάτι με βούτυρο, όπως σε…

Μάθε περισσότερα
Πως να φτιάξετε αρωματικά λάδια με βότανα με εξαιρετικό παρθένο Χρυσελιά

Πως να φτιάξετε αρωματικά λάδια με βότανα με εξαιρετικό παρθένο Χρυσελιά

Ξεκινήστε με αποξηραμένα βότανα, όχι φρέσκα με υψηλή υγρασία. Για να αφαιρέσετε επιπλέον το μέγιστο…

Μάθε περισσότερα
Για τηγάνισμα με κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά

Για τηγάνισμα με κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά

Για να γίνουν τραγανές οι τηγανητές πατάτες, το μεγάλο μυστικό είναι το τηγάνισμα σε δύο…

Μάθε περισσότερα
Παίξτε με τα ξύδια στις βινεγκρέτ σας, ποτέ με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

Παίξτε με τα ξύδια στις βινεγκρέτ σας, ποτέ με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

Όταν φτιάχνετε βινεγκρέτ αξίζει να πειραματιστείτε με αρκετά διαφορετικά, ποιοτικά ξύδια, μπαλσάμικο αλλά και κρέμες…

Μάθε περισσότερα
Για να τηγανίσετε πατάτες

Για να τηγανίσετε πατάτες

Αν θέλετε να τηγανίσετε πατάτες σε ελαιόλαδο επιλέξτε με σιγουριά το κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά που…

Μάθε περισσότερα
Για παρασκευή αλοιφών

Για παρασκευή αλοιφών

Το κλασικό ελαιόλαδο Χρυσελιά είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιείτε σε όλες τις παρασκευές αλοιφών…

Μάθε περισσότερα
Η αρχή και το τέλειωμα στις πράσινες σαλάτες

Η αρχή και το τέλειωμα στις πράσινες σαλάτες

Για να ετοιμάσετε μια οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, ξεκινάτε με το να πλύνετε τα φύλλα καλά…

Μάθε περισσότερα
Για

Για "χειροποίητες" πράσινες σαλάτες αλά Γαλλικά

Στη Γαλλία όταν φτιάχνουν πράσινη σαλάτα χρησιμοποιούν τα χέρια τους και όχι μαχαίρι ή λαβίδες,…

Μάθε περισσότερα
Για λαδερά

Για λαδερά

Τα λαδερά φαγητά, παρόλο το όνομά τους, δεν απαιτούν υπερβολικές πσσότητες λαδιού. Στο σύγχρονο τρόπο…

Μάθε περισσότερα
Περι Βινεγκρέτ

Περι Βινεγκρέτ

Η κλασική συνταγή για βινεγκρέτ ορίζει 3 μέρη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου προς ένα μέρος όξινου…

Μάθε περισσότερα